Mechatronika Szakosztály
mechatronika harmas

A Mechatronika Szakosztály 2008 őszén alakult öntevékeny diákszervezet, melyhez mindenki szabadon csatlakozhat, ha úgy érzi, hogy túl sok a szabadideje, illetve szeretne tenni valamit a közösségért, a mechásokért, szeret szervezni, netán már átlagon felüli szaktudással rendelkezik valamilyen témában és szeretné kamatoztatni.

A szakosztály tevékenységét alapvetően az indította el, hogy a képzésünkben tapasztalt hiányokat orvosoljuk, ill. kiegészítsük olyan dolgokkal, amiket egyetemi keretek között nehéz lenne megvalósítani, illetve, hogy hivatalos keretet és hangot adjunk a képzésünkre vonatkozó visszajelzéseknek, javaslatoknak.

A Szakosztály tevékenysége alapvetően négy részből áll:


Előadások szervezése. Azokban a témákban, területekben amelyeket nem ismerünk, vagy kiemelten érdekel minket szervezünk előadásokat, meghívott előadókkal.

Oktatás. Konzultációs igények felmérése, ennek alapján konzultációk szervezése, megtartása főleg alsóbbévesek számára

Projektek. Gyakorlat alapú feladatok megoldása, ahol szükség van csapatmunkára és valami kézzelfogható eredmény készül. Röviden: robotépítés.

Szakmai programok. Gyárlátogatások, külső cég- és laborlátogatások szervezése, konferenciákon részvétel, hogy a legkorszerűbb tudást szerezzük meg.


Valamint az esetlegesen előforduló és orvosolható hibák felmérése a tantervben, az előadások, szakmai programok meghirdetése, a hallgatóktól általános információk, visszajelzések szerzése. A hallgatóknál esetlegesen felmerülő kérdések megválaszolása, problémáik megoldásának segítése, illetve problémáik továbbítása a megfelelő szervezetekhez.

A Szakosztály félévről félévre gyarapodik, és elismertebb lesz. Állandó feladataink közé tartozik a mechatronika képzés képviselete, a tanszékek és a hallgatók közti kapcsolat erősítése, valamint
a tantervben felmerülő hibák továbbítása az illetékeseknek és az új tanterv kidolgozásának segítése javaslatokkal, és felmérések készítésével.

Tehát, ha a mechatronika közösség magjában szeretnél lenni, érzel magadban motivációt, hogy tegyél valamit a többiekért, szeretnél gyárlátogatásokon, konferenciákon részt venni, a szakosztályban a helyed.


További információ: Mechatronika Szakosztály