english flah English
Bejelentkezés

A JavaScript letiltása miatt az oldal funkcionalitása korlátozott!

Reduced site functionality due to JavaScript being blocked!

Hírek
Aktuális hírek
Almenü

  További sikereket kívánunk Korondi Péter professzor úrnak

  Korondi Péter 35 évig oktatott a Gépészmérnöki Karon és hat évig volt a MOGI Tanszék vezetője. Melyek után a Professzor úr szeptember elsejétől új szakmai kihívást vállalt, amelyik sajnálatos módon elszólítja az egyetemünktől.

  Korondi Péter professzor szakmai vezetésével 2021 augusztusában sikeresen lezárul a drónok érzékelésével foglalkozó egyetemi projekt. Professzor Úr szeptember elsejétől új szakmai kihívást vállalt, amelyik sajnálatos módon elszólítja az egyetemünktől.

  Korondi Péter 35 évig oktatott a Gépészmérnöki Karon és hat évig volt a MOGI Tanszék vezetője. Ezen időszak alatt megszilárdította a tanszék helyét és elismertségét Egyetemünkön és Karunkon. Tanszékvezetése alatt a MOGI Robi és a MOGI Ethon nemzetközileg is ismertté tette a Tanszék nevét, a tanszék kutatásai jelentős hazai és nemzetközi folyóiratokban jelentek meg.

  Oktatóként új alapokra helyezte a mechatronika, a rendszer- és irányítástechnika oktatását; ehhez összefoglaló jegyzeteket készített, internetes méréseket dolgozott ki. Kutatóként kiemelkedő nemzetközi eredményeket ért el a csúszómód szabályozás, a kognitív telemanipuláció, valamint az etorobotika területén. Szakterületének meghatározó nemzetközi szakmai szervezetei a robotikával és mechatronikával foglalkozó bizottságok elnökévé választották. A vezetésével elnyert hazai és nemzetközi pályázatok alapvetően megváltoztatták a tanszék anyagi helyzetét. Fontos feladatának tekintette, hogy bevezesse a fiatalokat a nemzetközi közéletbe, bevonva őket az általa vezetett bizottságok munkájába és konferenciák szervezésébe. Professzor Úrnak jó egészséget, szakmai sikereket kívánunk!

  Kiss Rita tanszékvezető asszony az évzáró ebéden a Csodálatos Pókember II. filmből származó idézettel búcsúzott tőle:

  „Ahogy körbenézek, látom mindazokat, akiket megtanítottál arra, amit most tudunk. Olyan, mintha búcsúznánk, de örökre összeköt minket az, ami itt velünk történt. Emlékeztetni fog majd arra, hogy kik vagyunk, hogyan változzunk meg, ha kell.”

  2021-08-18 10:30:28normal_priority

  Látogatottság: 374