english flah English
Bejelentkezés

A JavaScript letiltása miatt az oldal funkcionalitása korlátozott!

Reduced site functionality due to JavaScript being blocked!

A Tanszékről
Bemutatkozás
Almenü

  Tisztelettel köszöntjük a Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék honlapján! Örülünk, hogy érdeklődik tevékenységünk iránt, bízunk benne, hogy honlapunk tartalma támogatja tevékenységünk hatékony megismerését, segítségével megtalálja az Ön számára fontos értesüléseket.

  Szándékaink szerint több célcsoportnak is szeretnénk sokrétű tájékoztatást nyújtani. Fontosnak tarjuk, hogy jelenlegi hallgatóink megtalálják tanulmányaik sikeres folytatásához szükséges tartalmakat, jövendő hallgatóink – a jelenlegi középiskolások –, betekintést nyerjenek az itt folyó munkába és így kedvet kapjanak felsőfokú tanulmányaik nálunk való megkezdéséhez, de hasznos információkkal kívánunk szolgálni potenciális szakmai partnereinknek jövendőbeli együttműködéseinkhez.

  Tanszékünk országosan, és nemzetközi szinten is jelentős és meghatározó intézménye a mechatronikához kapcsolódó egyetemi szintű oktatásnak, kutatásoknak és fejlesztéseknek; kiterjedt oktatási, kutatási és ipari kapcsolatrendszerrel rendelkezünk. 

  Tevékenységünk elsősorban a mechatronikához kötődik, mely a gépészet, a villamosmérnöki ismeretek, és a számítástudomány egymást erősítő, egymással szinergiában álló műszaki jellegű, komplex, fiatal és dinamikusan fejlődő mérnöki tudománya; az intelligens gépek tervezésének, fejlesztésének és üzemeltetésének területe. Tanszékünk szakmai illetékessége a mechatronikán belül igen szerteágazó, több olyan ritka területen is tevékenykedünk, melyek művelése hazai szinten egyedülállónak tekinthető. Eddigi kutatási és fejlesztési eredményeinkre alapozva, minden olyan alap és alkalmazott kutatásba – akár integrátori szerepben is – be tudunk kapcsolódni, ahol a siker záloga a mechatronikára és határterületeire alapozott rendszerszemléletű gondolkodásmód és a komplex megközelítés.

  Kérjük kedves vendégeinket és az érdeklődőket, hogy ha további kérdéseik lennének az általunk művelt szakterületekkel kapcsolatban, és a válasz a honlapon közvetlenül nem található meg, vegyék fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben.

   

   

  Kiss Rita Mária            
  egyetemi tanár,tanszékvezető 

   

  Tanszék helye

  Irodák, laborok kiosztása